2012. január 24., kedd

Mézes, sült alma – a téli kedvenc


Igen, tudom... nálunk ennek a finomságnak „varázsa” van, nekem könnyű lelkesedni érte: téli estéken a cserépkályha sütőjében készítem ezt az ételt, hihetetlen hangulata van a ropogó tűznek, a fahéjas alma illatnak, s a pihe-puha takarónak a nagy kanapén…






Az előkészítés 10 perc, ha fél órával korábban kelsz reggel, egy jól záródó dobozban ebédre még langyos finomságod lehet.

Hozzávalók:
4 szem piros, savanyú, ropogós alma (he lehet, akkor bio)
4 szem dió
½ tk frissen facsart citromlé
4 ek méz (én ehhez Bolyki ámorakácot, vagy hársat használok, ezek nagyon zamatosak)
egy csipet fahéj, ha kedved tartja

Az elkészítés tényleg nagyon ergyszerű:
Az almákat kettévágod, meghámozod őket (ha olyan ügyes vagy, hogy bioalmát szereztél be, akkor még a héja is maradhat), a magházukat kivágod, s helyükre fél diót teszel, egy-egy teáskanál citromos mézzel megöntözöd őket. Egy nagy tálba sorakoztatod a szépségeket, sütőben, közepes lángon, húsz perc alatt kész is a mennyei édesség. …és ha igazán finomat szeretnél, akkor egy csipet fahéjat is szórhatsz a tetejükbe… 

Az alma zseniális voltáról  a blogomon találsz egy hosszabb bejegyzést, de ide kattintva máris olvashatod.

Egy jó tanács gyüminapra: mindig legyen nálatok egy adag pisztácia, vagy sózott mandula, pörkölt mogyoró, hogy legyen mihez nyúlni, amikor a gyümölcsöt már látni sem bírod, s a csillagokat lehoznád egy falat sós ételért. Kitartás!!! Megéri!!! :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése