2012. május 30., szerda

Kapros cézár-saláta (2. nap / 50 napos fogadalom)


A mai nap is jól telt, ezt bizton mondhatom!  Semmi izomláz a tegnapi nagy tekeréstől, egy picit éreztem az ülés helyét a popsimon, de 50 nap múlva már kisebb súly nehezedik majd rá, úgyhogy ez is csak inspirál! :o)))

Ma nem volt eprem reggelire, így sajnos egy rengeteg-meggyes sári rétes a bűnbe vitt tíz óra tájékán. De tényleg a 98%-a meggy volt, így nem még akár bele is fért a diétába :o)) .
Az IMILÉ is kimaradt, viszont Dániel valami zseniális csirkesalátát készített ebédre, máris megosztom Veletek a receptet!

A folyadék 2 liter mentes víz volt ma, ez gond nélkül lecsorgott :o), reggel egy mézes kávé, ebédre egy tejes kávé, vacsira is egy tejeskávé került még a pocakomba.

Uzsira megittam 0,5 l light vaníliás joghurtitalt, ami úgy eltömített, hogy vacsira eddig 6 dkg edámi sajtot majszoltam el, de úgy tűnik, itt meg is állunk, egyáltalán nem vagyok éhes.

…és akkor jöjjön a csodasaláta, mely alapvetően egy Jamie Oliver recept adaptációja, inárcsi viszonyokra:


Kapros cézár-saláta

Hozzávalók:
2 kávésanál édesköménymag
frissen őrölt himalája só
frissen őrölt 3 színű bors
olívaolaj
2 db kicsontozott csirkemell
4 tojás
4 szelet sonka
1 fej zöld tölgylevelű saláta
1 fej lollo rosso saláta
5 dkg edámi sajt


Az öntet hozzávalói:
100 g tejföl
½ citrom leve (természetesen bio!)
egy ek fehérborecet


Az elkészítés:
Az ételt Vargad készítette el végül reggel 6 és 7 között, míg én a tegnapi blog szöveggel foglalatoskodtam:o), továbbadom Nektek:

Egy csipetnyi sót összetört mozsárban az édesköménymaggal, olívaolajjal bedörzsölte a csirkemelleket, majd jól megszórta a tört fűszerkeverékkel.  A melleket egy kis tepsibe helyezte, 0,5 cm vizet és 3 ek olívaolajt öntött alá, fóliával fedve egy óra alatt készre sütötte.

A tojásokból kemény tojást főzött, megtisztította őket és hosszában negyedelte.
Közben elkészítette a salátaöntetet: a tejfölt elkeverte a fehérborecettel, egy csipetnyi sóval, kaporral, és a citromlével. (Jamie szardellát is tett az eredeti recept szerint az öntetbe, azt mi most kihagytuk.)

A salátákat nagyobb darabokra tépkedte, rászórta a vékony szeletekre vágott , sült csirkemelleket és a tojásokat, s nyakon öntötte a pikáns, kapros öntettel, majd az egészet vékony, edámi szeletekkel koronázta meg.

Ha valami egészen nyári, friss salátára vágytok, ráadásul totálisan diétásra, akkor ezt ki kell próbálnotok! Mennyei!

A fenti recept két adag leírása, így vacsira is marad belőle de párotoknak is kínálhatjátok pirítóssal, vagy éppen krutonnal.

Ma még lesz súlyzós edzés és holnap ismét bicajra fel! :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése