2012. május 22., kedd

Újra üdvözletét küldi Kicsiicsi az éterből!


Minden korábbi ígéretem ellenére 2 hónapja és 4 napja nem írtam a bloghoz egyetlen sort sem. :o( 

De van egy hatalmas kosárnyi mentségem! :o) Ebben a kosárban hatalmas spenót és mángold levelek, hónapos retek tündököl. Sőt, van egy „kisháznyi” további szerelem is: márciusban megépítettük életünk első fóliasátrát - természetesen favázzal  -, melyben már tündéri kis, zöld paradicsomok, paprika baby-k, padlizsán tövek, hatalmas fej saláták fitogtatják erejüket. 

A szabad kert tele különféle borsóval, babbal, karalábé palántával, szépen bokrosodó rebarbarával, s ezekből mind-mind csudajó recept lesz egyszer! Tehát a nagy hallgatás tulajdonképpen befektetés volt a nyári finom receptözönbe. Mindezek fényében ugye megbocsátotok Nekem minden hűtlenséget? :o)

A tavaszi nagy munkálatokban sajnos nem sok időnk maradt magunkra, de most elindult a zöldséges szekér (az icipici kert termései legfeljebb egy shetlandi póni szekerét töltenék meg), minden növény jól érzi magát, ideje, hogy a figyelem ismét visszaforduljon az ízlelőbimbóinkra és a mérleg nyelvére :o)).







Jaj, a legfontosabbat majd’ elfelejtettem: két új családtaggal gyarapodtunk! Pipő és Pipe a két éltes tojó is hozzánk költözött, bár egyikük sem jószántából, de mi próbáljuk a pszichés traumát szép napokkal és fincsiségekkel kompenzálni!

THE TRUE STORY:
Vargad egy ideje kacérkodott már a tyúktartással, de mindig egészen odáig gondolkodtunk, hogy lebeszéltük egymást. Perec (a szívünk csücske alaszkai malamut) valószínűleg el kezdett komolyan aggódni a foszfatidil-kolin bevitelünk miatt, erre jó oka is van: ha az emberfia alzheimer-kóros lesz, akkor esetenként a kutyaetetést is elfelejtheti, valamit preventive tenni kell! Tehát egy szép, tavaszi reggel úgy döntött, hogy majd ő megoldja a fehérje bevitelünket, s beállított a szájában Pipővel, az éltes tyúkkal. Pipő a viszontagságos utazáshoz képest egészen jól volt, s otthonául választotta kiskertünket:o). Vargad és Vámossy doktor még azon a szent vasárnapon építettek neki egy hejde kis csirkeházat, amit az első percben birtokba is vett. Szerette volna, ha meg sem fordul a fejünkben, hogy fészket, vagy fazekat készítünk elő neki, így az első nap meg is ajándékozott minket egy gyönyörű tojással. Aztán a tyúkszakértő Szüleim nekünk adtak egy másik tojót, mondván „magányos az a szegény tyúk abban a nagy házikóban” - így aztán Pipe is hozzánk bútorozott.

Pipe és Pipő (balról jobbra haladva)

Azóta jól vannak, köszönik szépen, imádják a főtt krumplis kukoricás masszát, a spenót levél a kedvenc nasi, s miközben az Apukám által gondosan nevelgetett tök levelét csipegetik, meg is beszélik, hogy aznap melyikük kenyerez le minket egy tojással… Gondosan beosztják: egy tojás, hogy a becsület meg legyen, kettő már sok lenne, el csak nem kapathatják a bolond gazdákat!

Az a bizonyos első tojás

Nem is szaporítom tovább a szót, minden fut a maga medrében, az elszántság is meg van, vágjunk bele abba a receptözönbe… éljen a 90 nap és a nyári ruhák! :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése