2012. február 8., szerda

Szódás kenyér barnasörrel

Ha értetek még egyszerű és isteni kenyeret!!!!!!! Persze ez is egy Hugh adaptáció, a receptben szereplő liszt arányt Vargad kísérletezte ki, bátran alkalmazzátok, nagyon jó. Az egyik kenyeres adásban mesélte Hugh pékbarátja, hogy a mester, akinél a szakmát kitanulta napokon keresztül nem evett mást, mint sajtot, almát, szódáskenyérrel, s hozzá barna sört ivott. Így pékünk kipróbálta, milyen lehet ez egyben! Hát engem leginkább a Chokitóra emlékeztet: nagyon ronda és nagyon finom!

Hozzávalók:

25 dkg teljeskiőrlésű bio rozsliszt
25 dkg teljeskiőrlésű bio tönkölyliszt
1,5 tk szódabikarbóna
1 tk só
3,5-4 dl barnasör
1 alma
15 dkg cheddar sajt (de bármely jól sülő sajt tökéletes hozzá, mi ezzel imádjuk)


Elkészítés:

A liszteket, a szódabikarbónát, a sóval egy tálban elkeverjük, az almát meghámozva, kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágva hozzákavarjuk, s apránként hozzáöntögetjük a sört is, lazán összekeverjük, de csak annyira, hogy éppen összeálljon. Nem kell túl gyúrni, mert akkor nem jön szépen fel szépen a tészta süléskor.
Ez egy csúnya, rendetlen, darabos tészta halom lesz, melyet beleteszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kereszt alakban bevágjuk a tetejét, s a vágatba beletömjük a lereszelt sajtot.
Kb. 180 C-on 30-35 percig sütjük. Ha lehet, még melegen fogyasztjuk, úgy tökéletes, ha folyik benne a sajt.

…és akkor itt jön a neheze: szénhidrát napon ugye nem játszik a sajt, tehát: Te vagy kikerülöd a sajtos részeket, vagy ne is tegyél bele, hogy ne ess kísértésbe! :o))))
De a családnak, vendégeknek mindenképpen tömd meg a finomsággal, mert ez így az igazi!

Gyerekjáték az egész, családi programnak is tökéletes az elkészítése… és az illat, ami belengi a lakást, ez leírhatatlan! … sült alma, piruló sajt, friss kenyér egyben……..

Kellemes sütögetést!
Kicsiicsi és Vargad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése