2011. április 10., vasárnap

Csírák minden napra



Ha nincs nagy kerted, de van egy szabad, 30x30 cm-es szabad sarkod a konyhapulton, már nyertél: ezen a kis helyen, alig több munkával és odafigyeléssel igazi bio vitaminbombákat termeszthetsz magadnak.
Fehérje napon köretként, keményítő és szénhidrát napon köretként, feltétként egyaránt főnyeremény egy kis tál csíra. Fontos, hogy csak nyers állapotban használd fel a kisnövényeket, hiszen a vitaminok nagy része 30-40 C° felett lebomlik.
A csírák azon túl, hogy igazi, bio növénykék, melyek nagyon olcsón, kis munkával előállíthatók, tele vannak A, B, C, D, E, G, K és U vitaminnal, de foszforban, klórban, káliumban, szilíciumban és kálciumban, folsavban is gazdagok. Rendszeres fogyasztásukkal kirobbanó formába hozhatod Magad. A csírák a nyers koszt híveinek, a lúgosító tábornak, a vegán csapatoknak és minden, tudatos táplálkozó irányzatnak közös alapanyagai.
A csíranövények koncentrált formában tartalmazzák a kifejlett növény aromáit, a legegyszerűbb salátát is a mennyekbe repíti egy-két kanál csíra.
De ha szénhidrát napon nincs időd csak egy szelet margarinos kenyérre, s azt megszórod egy nagy kanál retek csírával, már biztos lehetsz benne, hogy nagyot léptél az egészséged érdekében… és még mennyei is! :-)
…és tényleg nincs más dolgod, mint egy éjszakára beáztatni a csíráztatni kívánt magvakat, reggel átmosni, majd a csíráztató edényben szétteríteni, reggel-este átöblíteni… 4-5 nap múlva már „arathatod is” is a friss növénykéket…
Az Uram kedvence a retekcsíra, mely tényleg nagyon könnyen kezelhető. Én nagyon szeretem a mustár a zsázsa  a zöldborsó csírákat, de a káposzta is nagy kedvenc a családban.
Ne legyetek restek, néhány perc az egész!!!! Csírára fel!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése