2011. április 27., szerda

Omlett fehérjenapra túróval, sonkával

Omlett fehérjenapra túróval, sonkával

Tartozom egy vallomással… ezt a receptet most lopom… a Páromtól! :o)))
Minden reggel ötkor kelek, nálam a korai munka eredményesebb, frissebb az agyam, a lelkem tele lendülettel… De úgy belemerültem a tervezésbe, hogy elszaladt az idő, hogy mire észbe kaptam, már fél nyolc volt, indulnom kellett dolgozni… ebéd nélkül…
Vargad azonban egy igazi angyal, s délben beállított egy doboz mennyei omlettel… Házitúróval, házisonkával… Zseniális volt, muszáj megosztanom Veletek!!!
Hozzávalók:
30 dkg tehéntúró
csipet nátrium mentes só
őrölt bors
2 zsályalevél
egy kis ág rozmaring
6 tojás
3 ek olívaolaj
6 vékony szelet, nagyon sovány sonka
Az alap egy egyszerű omlett: a tojásokat az apróra vágott fűszernövényekkel és egy csipet sóval felverjük, 2-3 ek olívaolajon, serpenyőben kisütjük. A 6 tojást egy adagban ki lehet sütni (szép, vastag tésztát kapunk), majd egy nagy tányérra borítjuk.
A túrót egy kevés sóval és az őrölt borssal krémesre keverjük.
Ha kihűlt az omlett, egy alufóliára tesszük, ráterítjük a sonkaszeleteket (ha nincs házi sonka, akkor feketeerdei sonkát szoktam venni, azzal is mennyei), majd a sonkákat vastagon befedjük a túrókrémmel. Feltekerjük az alufólia segítségével az omlettet, s tíz percig, közepes hőmérsékleten sütjük a tekercset. Ha kihűlt a tekercs, akkor kb. két centi vastag szeleteket vágunk belőle.
Igazi, tavaszi, friss fehérje élmény érdemes kipróbálni!!!
Jó étvágyat kívánunk!
Vargad és Kicsiicsi:o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése